Server 2012 Adc Kurulum ve Konfigürasyonu

Merhaba. Size bu makalemde Adc kurulum ve konfigürasyonunu anlatacağım. Additional Domain Controller kurulma amacı alt yapılarımız büyüdükçe iş yüküde artmaktadır. Hata toleransını azaltmak ve performansımız için Additional Domain Controller kurulur. Ortamımızdaki Domain controller kapansa (donanımsal / yazılımsal) bile kullanıcılar adc makinasından oturum açabilecekler. Dolayısıyla bu hayati önem taşıyan dc makinasının bir nevi aktif yedeğini almış oluyoruz.

Domaine almış olduğumuz server2 makinasında Server Manager’i açıp Add roles and Features sihirbazını açıyorum.

adc (2)

Kuracağımız rol bazlı bir kurulum yapacağız. Çünkü istediğimiz rolun kurulumu bu bölümde yer almaktadır. adc (3)

Additional Domain controller kurulumu yapacağımız sunucumuzu seçiyoruz.

adc (4)Roller kısmından Active Directory Domain Services rolüne tıklıyorum. Bize çıkan mesajda yanı sıra kurulması gereken Features’ları kabul ediyorum.

adc (5)

Bir önceki ekran kabul ettiğimiz Features ları görüyoruz. + olarak bir features kurmaya ihtiyaç duymuyorum.

adc (6)

 

Bize özet ekranını sunuyor. AD DS servisinin kurulumunu gerçekleştiriyoruz.

 

 

 

adc (7)

 

Gerekirse restart et dedikten sonra İnstall butonuna tıklıyorum. Şuanda kurulumumuz gerçekleşmekte.

 

adc (8)

 

Kurulum bittikten sonra Promote this server to a domain controller’ tıklıyorum.Ortama ikinci Domain Controller kurulumu yapılacağı için, Add a domain controller to an existing domain seçiyoruz.Screenshot (2)

Eğer Rodc kurmak isteseydik “Read Only Domain Controller” seçeneğini seçmemiz gerekiyordu. Directory Service Restore Mode (DSRM) şifresi belirliyoruz.

adc (10)

Bir önceki makalemde IFM ( İnstall From Media ) ile ADC ve RODC kurma ‘yı işlemiştim. Bu sefer IFM ile değil network üzerinden replikasyon bilgilerini alacağız.

 

Screenshot (3)

Active Directory Database ve Log dosyalarımızın varsayılan olarak kaydedilen yerini değiştirmemiz önerilir. Ben herhangibir değişiklik yapmadan ilerliyorum.

Screenshot (4)

İleride istersek Wiew Script aracılığıyla konfigürasyonu kullanabilmek üzere kayıt edebiliriz. Yaptığımız konfigürasyonun özet ekranı karşımıza gelmekte. Göz gezdirip ilerliyoruz.

Screenshot (5)

Bir eksiklik olmadığına göre kurulumu başlatabiliriz.

Screenshot (6)

Kurulum bittikten sonra bir kez restar verecektir. Restart verildikten sonra Domain Controller makinamdan ” dsa.msc ” yi açıyorum. Gördüğümüz gibi server2 makinamız GC özelliğine sahip, 2 adet DC makinamıza sahip olmuşuz.

Screenshot (7)

 

Bu makalemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yaptığımızı özetlersek; DC makinamızın yanına bir adet ADC makina kurduk ve bu sayede kimlik doğrulama sırasında load balance yapmış bulunmaktayız. Aynı zamanda doanımsal yada yazılımsal bir sorun oluştuğunda dc makinamız kapansa bile ayakta tutmaya yetebilecek bir yapı kurmuş oluyoruz.

“Server 2012 Adc Kurulum ve Konfigürasyonu” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.